Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος
Πίσω τώρα στην βασιλεία του Κρόνου. Σύμφωνα με έναν μύθο τον οποίο όμως προσωπικά συνάντησα μόνο στο μνημειώδες έργο του Αθανάσιου Σταγειρίτη «Ωγυγία» και όχι σε κάποια αρχαία καταγραφή, έχουμε το εξής (Τόμος Α, κεφάλαιο ια΄):
Ο Κρόνος ενώ περιδιάβαινε την Γη, έδωσε την Αττική στην Αθηνά, την Πρωτογένεια υποθέτω. Τότε όμως έπιασε σφοδρή νόσος και λιμός στο στράτευμά του και επειδή νόμισε ότι αυτή ήταν η τιμωρία του για τον ευνουχισμό του Ουρανού, θυσίασε τον υιό του, που δεν σώζεται το όνομά του, για να εξιλεωθεί, και αυτή ήταν η πρώτη ανθρωποθυσία, ενώ από τότε οι άνθρωποι θυσίαζαν στον Κρόνο τα παιδιά τους.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά προχώρησε και στην περιτομή τόσο του ιδίου, όσο και του στρατεύματός του, για να τιμωρηθούν και οι ίδιοι όπως και αυτός ευνούχισε τον Ουρανό.
Αυτό είναι ένα σημαντικότατο κλειδί στην όλη ιστορία μας. Η Κρόνια Αδελφότητα δίνει μεγάλη σημασία στην ανθρωποθυσία, κυρίως του πρωτότοκου υιού, για αυτό και βλέπουμε πολύ συχνά σημαντικούς παράγοντες του δημοσίου βίου, πολιτικούς, επιχειρηματίες και λοιπούς να έχουν «θρηνήσει» σε κάποια στιγμή της ζωής τους τον «θάνατο» του μεγαλύτερου γιου τους.
Βέβαια, αν προσέξει κανείς και το αριστερό χέρι τους, θα δει ένα χρυσό δαχτυλίδι να κοσμεί το μεσαίο δάχτυλό τους, αυτό του Κρόνου, αλλά μάλλον για σύμπτωση θα πρόκειται.

Όταν κλείσετε αυτό το βιβλίο, η Πραγματικότητα γύρω σας δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια…
ΕΣΕΙΣ δεν θα είστε ποτέ ξανά οι ίδιοι.
©2004-2023 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου του 1972. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής, καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Εκπαιδευτής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της Γνώσης.
Δείτε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του.
Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.