Η Αδελφότητα της Φλόγας: Το Έλατο και το Άστρο της Αυγής

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Η σχέση του Ποσειδώνος με τις Πλειάδες είναι μεγάλη, άλλωστε με δύο από αυτές, όπως θα δούμε παρακάτω, ζευγάρωσε. Ακόμα και ο πατέρας τους ο Άτλας ήταν υιός του. Οι Δολίωνες, προφανώς, κατείχαν κάποια μυστικά σημάδια του θεού για να μην τους ενοχλούν οι γηγενείς, κάτι, ίσως, σαν το σημείο των Πρεσβύτερων Θεών του Αμερικανού συγγραφέα H. P. Lovecraft. Οι Αργοναύτες έπρεπε να εξουδετερώσουν τους Φύλακες της Μαύρης Πύλης και να την σφραγίσουν, όπως και έκαναν.

Λίγο αργότερα θα έχουν τις πρώτες απώλειες. Ο Ύλας ενώ έσκυβε να πιει νερό από μια κρήνη με το όνομα Πηγές, απήχθη από μία νύμφη των υδάτων η οποία τον ερωτεύθηκε. Έτσι, πέρασε το αριστερό της μπράτσο στον λαιμό του και με το δεξί της τράβηξε τον αγκώνα του, παίρνοντας τον μαζί της στη λίμνη. Το μέρος εκείνο ήταν από τα αγαπημένα των νυμφών, οι οποίες τις νύχτες έστηναν χορό για να υμνήσουν την Αρτέμιδα.

– Συνεχίστε την ανάγνωση…-

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Η Αδελφότητα της Φλόγας» μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Όταν κλείσετε αυτό το βιβλίο, η Πραγματικότητα γύρω σας δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια…
ΕΣΕΙΣ δεν θα είστε ποτέ ξανά οι ίδιοι.

©2004-2024 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου του 1972. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής, καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Εκπαιδευτής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της Γνώσης.
Δείτε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του.

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.