Η Φλόγα των Μυστών

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Στην Αρχαία, ή μάλλον Κλασσική, Ελλάδα (η έννοια “ΕΛΛΑΣ” δεν μετέχει του Χρόνου, είναι Διαχρονική ΙΔΕΑ), κάποιες συγκεκριμένες ημέρες του έτους τελούνταν, και τελούνται, κάποια Μυστήρια.
Τα Μυστήρια των Ελλήνων είχαν στόχο το να κάνουν τους Έλληνες Πολίτες κοινωνούς της Γνώσης, κατ’ επέκταση και της Δύναμης. Βλέπετε τότε δεν υπήρχαν οι δεξιοί, αριστεροί ή κεντρώοι “βοσκοί” που ήθελαν τους ψηφοφόρους τους βυθισμένους στην άγνοια και την αμάθεια για να μπορούν να τους βγάζουν στους δρόμους να σφάζονται για πάρτη τους στην Σκηνή, ενώ αυτοί φιλιωμένοι και αδελφωμένοι έτρωγαν τις… μνες του δημοσίου ταμείου στο Παρασκήνιο.

Η Παιδεία ήταν, και είναι, ο σημαντικότερος παράγοντας για να μείνει ένα έθνος ΕΝΩΜΕΝΟ. Όταν αυτό χωρίζεται σε αριστερούς, δεξιούς, ολυμπιακούς, παναθηναϊκούς κλπ., ο εχθρός θα το κυριεύσει. Αυτό άλλωστε έκαναν και οι Πέρσες, “έσκαγαν” χοντρά φράγκα στους τότε “τσοπάνηδες” για να συντηρούν την διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων.
Οι Ταγοί των Ελλήνων, αυτοί που οδηγούν τα βήματα του Ελληνισμού και κατ’ επέκταση της Ανθρωπότητος, από το Παρασκήνιο, έπρεπε να περάσουν την Γνώση “υπόγεια”, “λυκίσια”, μιας και ένα όπλο δεν το αφήνεις αφύλαχτο στα χέρια ενός παιδιού…
μόνον οι Άξιοι και Ικανοί μπορούσαν, και μπορούν, να νιώσουν την Δύναμη που “ξεκλείδωνε”, και “ξεκλειδώνει”, από τα μυστικά και μυητικά “κλειδάκια” που βρίσκονται στην Ελληνική Γραμματεία…
στην Πνευματική Κληρονομιά των Ελλήνων.

Τα βιβλία μου μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το Κηρύκειο του Ερμή…
η διπλή έλιξ του DNA…
το “κλειδί” της ΕΞέΛΙξης.

Αυτό γινόταν, και γίνεται, μέσω των Δρώμενων. Άλλωστε ο Μέγιστος Ευριπίδης ήταν ιεροφάντης των Ελευσινίων Μυστηρίων.
Η πένα είναι κατά πολύ ισχυρότερη του Ξίφους…
γιατί ξεσηκώνει τα Ξίφη να βγουν από τα θηκάρια τους.
Ο Λύκιος Απόλλων, θεός της Φλόγας της Γνώσης, είναι δίδυμος αδελφός της Αρτέμιδος, θεάς των Μυήσεων. Τότε το Κυνήγι του ελαφιού της Αρτέμιδος γινόταν στα ξέφωτα, υπό το Σεληνόφως. Σήμερα η διαδικασία είναι διαφορετική. Μπορεί να γίνει ακόμα και μέσα από το… Facebook.

Το Νέο γεννιέται όταν έχει αποβληθεί κάθε τι Παλιό…
μα η Δύναμη του Νέου πολλαπλασιάζεται όταν έχει ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ της Αλλαγής που έχει επέλθει. Γιατί τότε η Αλλαγή δεν συντελείται απλώς…
ΒΙΩΝΕΤΑΙ.

Ας κοινωνήσουμε μαζί τον Άρτο και τον Οίνο των Μυστηρίων της Δήμητρας και του Διόνυσου.
ΕΥΟΙ ΕΥΑΝ αδέλφια…
όχι εξ αίματος…
μα στην ΙΔΕΑ.

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Η Φλόγα των Μυστών» μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

©2004-2024 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου του 1972. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής, καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Εκπαιδευτής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της Γνώσης.
Δείτε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του.

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.