Το Φιλί της Μέδουσας: Γνωριμία με τον Εχθρό

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Ο συρμός του Ηλεκτρικού έφτασε στο Θησείο. Ο Άλκης περίμενε στην γέφυρα επάνω από τις γραμμές και προσπάθησε να ξεχωρίσει την Μαρία μέσα από το πλήθος που αποβιβάστηκε. Άνθρωποι βιαστικοί, άνθρωποι απορροφημένοι στον δικό τους προσωπικό κόσμο που δεν κοιτούσαν τριγύρω τους, παρά με άδεια βλέμματα έτρεχαν προς τις σκάλες. Θέλοντας να φύγουν από τον συνωστισμό όπου βρίσκονταν και να βρεθούν στην ασφάλεια του οριοθετημένου, προσωπικού τους χώρου. Έτσι ώστε να συνδεθούν στο Facebook και να φορέσουν την μάσκα της κοινωνικότητας για να ξεγελάσουν την μοναξιά τους.

Δεν τα κατάφερε, άλλωστε δεν είχαν συναντηθεί ποτέ από κοντά. Οι φωτογραφίες στο messenger του Facebook και οι δύο φορές που είχαν μιλήσει στο Skype δεν ήταν και ιδιαίτερα χρήσιμες. Κανένας από το Αρχηγείο της Αντίστασης δεν είχε μπορέσει να βρει κάποια φωτογραφία της. Οι εργοδότες της την είχαν καλά προστατευμένη. Δεν ήταν άλλωστε μια τυχαία εργαζόμενη στα Κεντρικά της Τριαρχίας, των Δυνάμεων Κατοχής της Ελλάδας εδώ και 7 χρόνια. Από το 2010, σύμφωνα με την συμβατική χρονολόγηση που ακολουθούσαν στον πλανήτη Αία, ή Γη.

Το κινητό του τηλέφωνο δονήθηκε στην τσέπη του και το έβγαλε για να δει το όνομα της Μαρίας στην οθόνη του. Ταυτόχρονα σάρωσε με το αετίσιο βλέμμα του την περιοχή όπου είχαν δώσει ραντεβού και είδε μια όμορφη, μελαχρινή κοπέλα με τα χαρακτηριστικά της Μαρίας να έχει το κινητό της τηλέφωνο στο αυτί. Απέρριψε την κλήση και είδε την κοπέλα να απομακρύνει απορημένη το τηλέφωνο από το αυτί της.

Την πλησίασε χαμογελώντας και της είπε:
«Επιτέλους… βρισκόμαστε με σάρκα και οστά, Μαρία» τονίζοντας για επιβεβαίωση το όνομά της, βέβαιος όμως πως ήταν εκείνη.
«εεε… ο Άλκης να υποθέσω», χαμογέλασε με την σειρά της ελαφρά μουδιασμένη, μιας και ο τρόπος προσέγγισης του Άλκη της στέρησε την δυναμική εμφάνιση που είχε προβάρει τόσες φορές για να του κάνει εντύπωση.

– Συνεχίστε την ανάγνωση…-

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Το Φιλί της Μέδουσας» μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ένα μυθιστόρημα «Επιστημονικής Φαντασίας» για τα χρόνια της Κρίσης και την Μαύρη Σκιά που έχει βυθίσει τον πλανήτη Γη στο Σκοτάδι, με τελευταίο προπύργιο Αντίστασης την Κατεχόμενη Ελλάδα των Μνημονίων.

Όταν κλείσετε αυτό το βιβλίο, η Πραγματικότητα γύρω σας δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια…
ΕΣΕΙΣ δεν θα είστε ποτέ ξανά οι ίδιοι.

©2004-2024 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου του 1972. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής, καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Εκπαιδευτής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της Γνώσης.
Δείτε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του.

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.