Το Φιλί της Μέδουσας: Τα Μυστικά του Κολωνού

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

«Αλήθεια, απ’ ότι άκουσα από τον Δάσκαλο, η ιδέα με τις κατσαρόλες ήταν δική σου. Πώς την σκέφτηκες;» ρώτησε η Λένα χαμογελώντας επιδοκιμαστικά στον Άλκη για το δυνατό κείμενο που είχε γράψει σχετικά με τους «Αγανακτισμένους» στην Πλατεία Συντάγματος στο blog του, απευθυνόμενος στους γήινους.
«Θυμάσαι τον Σοφοκλή και το έργο του “Οιδίποδας επί Κολωνώ”;»
«Α, και μου είχαν λείψει οι τραγωδίες σου» του είπε περιπαικτικά η Λένα, δίνοντάς του ένα πεταχτό φιλί στον λαιμό. «Ναι, το θυμάμαι, αλλά τί εννοείς ακριβώς;»
«Κάτσε να σου θυμίσω την υπόθεση του έργου. Ο τυφλός Οιδίποδας έρχεται στην Αθήνα με την συνοδεία της κόρης του Αντιγόνης. Βρίσκεται στο ιερό των Ευμενίδων, στην περιοχή του Ιππίου Κολωνού, εκεί όπου βρίσκεται το ιερό του Ποσειδώνα.»

«Αν θυμάμαι καλά, εκεί δεν είναι σήμερα το εκκλησάκι της Αγίας Ελεούσας, κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου;»
«Καλά θυμάσαι μικρή», απάντησε ο Άλκης κλείνοντάς της το μάτι. «Μην ξεχνάς ότι οι Πύλες που υπάρχουν σε μια περιοχή αλλάζουν ονόματα ανάλογα με τις πεποιθήσεις που επικρατούν. Τα ονόματα των θεών αλλάζουν, οι Πύλες όμως παραμένουν, άλλοτε ανοικτές, άλλοτε κλειστές.»
«Έτσι. Συνέχισε όμως με την ιστορία του Οιδίποδα.»

– Συνεχίστε την ανάγνωση…-

Διαβάστε επίσης:
1. Ο “μαγικός” Κολωνός και η Ιερή Πόλη των Αθηνών.
2. Η Μυστική Ακαδημία Πλάτωνος.

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Το Φιλί της Μέδουσας» μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ένα μυθιστόρημα «Επιστημονικής Φαντασίας» για τα χρόνια της Κρίσης και την Μαύρη Σκιά που έχει βυθίσει τον πλανήτη Γη στο Σκοτάδι, με τελευταίο προπύργιο Αντίστασης την Κατεχόμενη Ελλάδα των Μνημονίων.

Όταν κλείσετε αυτό το βιβλίο, η Πραγματικότητα γύρω σας δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια…
ΕΣΕΙΣ δεν θα είστε ποτέ ξανά οι ίδιοι.

©2004-2024 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου του 1972. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής, καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Εκπαιδευτής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της Γνώσης.
Δείτε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του.

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.

Τα βιβλία μου μπορείτε να βρείτε εδώ.