Το Φιλί της Μέδουσας: Τα Μυστήρια του Λυκαίου Όρους

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Αν μια Μύηση στα Μυστήρια του Λύκου ήταν διήγημα…
θα ήταν αυτό.
Αντιγράφω από το βιβλίο μου “Το Φιλί της Μέδουσας”:

Οι αναμνήσεις τον συγκλόνιζαν, καθώς οδηγούσε στον παραθαλάσσιο επαρχιακό δρόμο. Το πρόσωπό της, η φωνή της, η αίσθηση του ότι κάποιος σε αγαπά όσο τον αγαπάς και εσύ, ήταν πράγματα που είχε ξεχάσει από καιρό.
Η αλήθεια είναι ότι μετά την συναρπαστική εμπειρία που είχε ζήσει σε εκείνο το βουνό, τίποτα πια δεν ήταν το ίδιο για εκείνον.
Εκείνον;
Ακόμα και ο ίδιος του ο εαυτός δεν του ήταν πια γνώριμος…

Σταμάτησε το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου και κατέβηκε για να θαυμάσει τον κατακόκκινο δίσκο του Ήλιου που κρυβόταν στην χρυσή θαλασσινή αγκαλιά. Έτσι πρέπει να σκεφτόταν και ο ζωοδότης Απόλλων, ο Ήλιος που έφευγε και πονούσε περισσότερο από εκείνον.
Το μυαλό του πλανήθηκε στο τότε, όταν έχασε την ανθρώπινη μορφή και έγινε κάτι άλλο, ποιος ξέρει τί, σίγουρα πάντως κάτι πέρα από έναν απλό άνθρωπο και η φωνή του ξεκίνησε να ακούγεται μέσα στο κεφάλι του, αφηγητής και ακροατής παράλληλα, Ιεροφάντης και Μύστης στα Μυστήρια του Λυκαίου όρους…

– Συνεχίστε την ανάγνωση…-

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Το Φιλί της Μέδουσας» μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ένα μυθιστόρημα «Επιστημονικής Φαντασίας» για τα χρόνια της Κρίσης και την Μαύρη Σκιά που έχει βυθίσει τον πλανήτη Γη στο Σκοτάδι, με τελευταίο προπύργιο Αντίστασης την Κατεχόμενη Ελλάδα των Μνημονίων.

Όταν κλείσετε αυτό το βιβλίο, η Πραγματικότητα γύρω σας δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια…
ΕΣΕΙΣ δεν θα είστε ποτέ ξανά οι ίδιοι.

©2004-2024 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου του 1972. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής, καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Εκπαιδευτής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της Γνώσης.
Δείτε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του.

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.